Over ons Colzaco

Onze 120 boeren houden van koolzaad

In 2006 zijn wij in Nederland begonnen om deze duizenden jaren oude plant in Nederland opnieuw tot leven te wekken. Koolzaad is een eigenzinnig plant met ongekende mogelijkheden. We hebben voor de verbouwing en de teelt van de koolzaadplant een echte passie ontwikkeld en koesteren de koolzaadteelt.

Wij zijn een coöperatie van 120 boeren die bewust de keuze hebben gemaakt voor een andere vorm van landbouw. We kiezen ervoor om de hele keten - van zaaien tot aan de - in eigen regie te houden. We beslissen gezamenlijk over de verwerking van de oogst, de verkoop en de marketing. Op die manier borgen we de duurzame landbouwgedachte.

Ambitie Colzaco

Wij zetten ons in voor een mooi en eerlijk product , waardoor de duurzame landbouw kan groeien. Onze klanten zijn blij met onze kwalitatief hoogwaardig producten gemaakt van koolzaadolie. We vertellen u graag meer over dit plantje op een van onze boerderijen.

Inmiddels heeft de Nederlandse koolzaadolie van Colzaco een vaste plek verworven met haar culinaire olie, Brassica en Hollands goud. Ook onze huidproducten veroveren de harten van onze klanten. Onze ambitie: heel Nederland aan de koolzaadolie!

Natuurlijke huidverzorging KOOZAA

Dankzij de juiste teelt en persing, levert onze koolzaad een rijke voedende olie. Hiervan maakt de coöperatie Colzaco een unieke huid -en verzorgingslijn: KOOZAA.

Klanten kiezen bewust voor KOOZAA en helpen de natuur

Ook u kunt bewust kiezen en bijdragen aan de filosofie dat de landbouw ook anders kan: regionaal, kleinschaliger, zonder winstbejag en met een sterke bijdrage aan de natuur!

Door het kopen en gebruiken van koolzaadproducten draagt u bij aan de regionale omgeving en verfraaiing van het landschap. Dit product verdient een goede plek binnen de bestaande landbouw en zit nog in de aanloopfase van succes. De coöperatie werkt er hard aan om een goede reputatie van koolzaad en Colzaco op te bouwen.

Als klant levert u een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van de natuurlijke omgeving door een bewuste keuze te maken voor dit product. Koolzaad is namelijk van levensbelang voor onze bijen. Doordat koolzaad al heel vroeg bloeit, zorgt dit voor een goede ontwikkeling van het bijenvolk in het voorjaar. De bijen zorgen later in het jaar voor een betere natuurbestuiving en dit is weer goed voor de diversiteit in de natuur. Bijen houden van koolzaad, dankzij deze velden kan de afnemende bijenpopulatie weer groeien!